2014-10-21 10:10:03

Tisztítás gőzzel: természetesebben, alaposabban, egyszerűbben

Egyszerű, egészen a pórusokig tisztít és környezetbarát: A gőztisztítás a tisztítás legtermészetesebb módja - és ezzel a hagyományos takarítás ideális alternatívája. A felhasználási lehetőségek sokoldalúak, és a tisztítás mellett a gőz vasaláskor és a textíliák ápolásakor is kiváló szolgálatot tesz.

Ezáltal a gőz értékes időt takarít meg Önnek, amelyet másra fordíthat. Mi lehetne tehát jobb a gőz erejénél a háztartásbeli kisebb-nagyobb feladatok elvégzéséhez? video

De hogyan is működik a gőz?


Már bizonyára Ön is megállapította: a hagyományos takarítási technológiák gyakran csak felületesen távolítják el a szennyeződéseket. A gőz ezzel szemben tisztításkor a szennyeződés és a felszín közötti mikroszkópikus méretű résekbe is behatol. Ezáltal a legmakacsabb szennyeződésrészecskét is feloldja. A gőztisztítás ezért különösen alapos és higiénikus - súrolás és polírozás nélkül is.

Hogyan működik egy gőztisztító?


Alapjában véve egy gőztisztító a kuktához hasonlóan működik. A víz a gőztisztító lezárt tartályában felforr - ezáltal gőz keletkezik. Ez készüléktől függően 1-6 percig tart.

Miért is környezetbarát a gőzzel való tisztítás?

Ez világos: A gőzzel való tisztítás vegyszerek nélküli tisztítást jelent. A gőz ereje és a hőmérséklete feloldja a makacs szennyeződéseket, ezért felesleges tisztítószert használni. Ez kíméli az életet jelentő vizet, és a pénztárcáját is.
A gőztisztítás más módon is tehermentesíti a természetet és az erőforrásokat: Nem kell például a tisztítószerek csomagolóanyagát ártalmatlanítani - ezáltal végül is energia és nyersanyag-felhasználás takarítható meg.
Ráadásul a víz tisztító gőzként rendkívül takarékos: Már 1 liter normál csapvízből kereken 1700 liter gőz keletkezik! Ez kb. 20 perces gőztisztításhoz elegendő - amivel már kitakarítható egy kisebb lakás.

Miért egészségesebb a gőzzel való tisztítás?

Aki gőzzel takarít, védi magát és családját. Hiszen a gőzkondenzátum a tisztítóoldatokkal ellentétben nem hagy hátra allergén maradványokat a megtisztított felületeken. Ez különösen a kisgyermekekre nézve fontos, akik szívesen veszik a szájukba a tárgyakat. A tisztítószer hibás alkalmazása miatt bekövetkező balesetek, a tisztítószerek által kiváltott bőrirritációk és más egészségügyi kockázatok sem merülnek fel a gőznél.
Az allergiások is fellélegezhetnek. Mivel a gőz megköti a port és ezáltal semmilyen allergiát okozó anyagot nem kavar fel, a lakás levegője is érezhetően tisztább lesz. Nem utolsó sorban pedig a gőzzel való tisztításkor kisebb fizikai munkára van szükség - egyszerűen a gőz dolgozik Ön helyett.

Higiénia egyszerűen - Fedezze fel a vizet, mint új tisztítószert

Miért van a gőznek ilyen nagy tisztítóhatása?

A tisztító gőz titka a gőzlöket és a hőmérséklet kombinációjában rejlik. Ezáltal a szennyeződés nemcsak könnyebben oldódik fel, hanem a nehezen hozzáférhető helyek is sokkal egyszerűbben elérhetőek és alaposabban tisztíthatóak. Mindezt vegyszerek nélkül!

A gőz oldóerejét mechanikusan, például kefével vagy ruhával még jobban növelheti. Egyébként: Mivel a gőzfejlesztés mentesíti a vizet az ásványi anyagoktól, a készülékeink által kibocsájtott vízgőz nem hagy hátra vízkőmaradványokat és nem csíkoz.

Miért megy minden sokkal gyorsabban és egyszerűbben a gőzzel?

A gőz diktálja a tempót. A makacs és zsíros szennyeződéseket a gőz másodpercek alatt feloldja. A legtöbb esetben elmaradhat az időrabló súrolás. Vasaláskor is akár 50%-al több időt takaríthat meg, hiszen a ruhaneműt a gőznek köszönhetően nem kell benedvesíteni és jelentősen gyorsabban lesz sima. É talán a legjobb dolog: A különböző takarítási feladatokhoz csak egyetlen készülékre van szüksége, amely mindent tud: a gőztisztítóra. Így egyszerűen több ideje marad az élet igazán szép dolgaira.

Tipp: A legjobban akkor fejlődik a gőz, ha a tartály nincs teljesen a széléig feltöltve. Különben először túlságosan átnedvesedik. Ha a víz forr, a készülék a gőzt adagonként a "gőzpisztolyba" adagolja. Minél nagyobb a gőznyomás, annál gyorsabban távozik a pisztolyból - és annál jobban feloldja a szennyeződéseket. Tulajdonképpen teljesen egyszerű.
Tipp: A meleg víz meggyorsítja a felfűtési folyamatot. A tartályban lévő nyomás készüléktípustól függően akár 4 bar is lehet.


Termék kereső

Termék neve:

Karcher Elektronikus Kereskedelmi Partner

Karcher Hivatalos Kereskedelmi Partner

Akciós termékek

1.324-503.0

Magasnyomású mosó - Háztartási

K 5 Full Control Home

Akciós ár: 122 003,- Ft

6.295-100.0

Ipari felhasználásra - Ipari/Háztartási

Habtisztító, lúgos RM 58 ASF (20 liter)

Akciós ár: 47 643,- Ft

6.295-174.0

Ipari felhasználásra - Ipari

Padlófényesítő tisztítószer, extra fékezett habzású, RM 755 ES (10 liter)

Akciós ár: 15 668,- Ft

1.512-000.0

Gőztisztító - Háztartási

SC 2

Akciós ár: 35 999,- Ft

kissszerszam_logo.jpg

1.512-520.0

Gőztisztító - Háztartási

SC 5 Premium White

Akciós ár: 140 000,- Ft

1.524-407.0

Hidegvizes mosó - Ipari

HD 9/20-4 MX Plus

Akciós ár: 480 000,- Ft

1.673-223.0

Magasnyomású mosó - Háztartási

K 2 Home T150

Akciós ár: 45 000,- Ft

1.317-000.0

Magasnyomású mosó - Háztartási

K 7 Full Control

Akciós ár: 164 901,- Ft

iparidepo_logo.jpg

Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz